Recepte no sērijas #grūtolaikureceptes. Pēc maniem aprēķiniem viena porcija izmaksāja 0,75 EURO.
Svētki ir labi, bet ēst gribās arī starp svētkiem. Bombiski garšīga vista piena-ķiploku mērcē. Nepieklājīgi garšīga! Un smarža! Mmmmmm... Neaizmirsti saglabāt grāmatzīmēs
Sastāvdaļas (6 porc.):
apm. 1kg atkauloti vistu šķiņķīši
400g piens
4-5 ķiploka daiviņas
4 ēd.k. milti
1 ēd.k. paprikas pulveris
zaļumi (dilles, pētersīļi)
sāls
Pagatavošana:
1. Šķiņķīšus sagriež mazākos gabalos. Bļodā sajauc miltus ar paprikas pulveri (var pievienot čili piparus vai kādu citu garšvielu pēc savas gaumes), pievieno gaļu un kārtīgi samaisa, lai visa gaļa būtu noklāta ar miltu maisījumu.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. No gaļas nokrata liekos miltus, apcep kārtīgi katlā no abām pusēm. Kamēr cepās gaļa, pienu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, zaļumiem un pēc garšas pievieno sāli. Samaisa. Ar šo maisījumu aplej apceptu vistu, apsedz ar vāku un sautē apm. 20 min. līdz vista ir gatava.
3. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.
Padoms. Es neesmu mēģinājis, bet varbūt katlā uzreiz var likt sautēties kartupeļus. Nekas slikts nenotiks.